Hírzóna

Víz alatt a focipálya, veszélyben a magyar válogatott boszniai mérkőzése?

Víz alatt a focipálya, veszélyben a magyar válogatott boszniai mérkőzése?

Több halálos áldozatot követelt és hatalmas károkat okozott az ítéletidő Bosznia-Hercegovinában.

2 órája
Fotó: MTI/AP/Armin Durgut
Víz alatt a focipálya, veszélyben a magyar válogatott boszniai mérkőzése?

Több halálos áldozatot követelt és hatalmas károkat okozott az ítéletidő Bosznia-Hercegovinában, ahol heves esőzések, áradások és földcsuszamlások sújtják a területet. A természeti csapás már legalább 16 halálos áldozatot követelt, és több embert eltűntként keresnek a hatóságok.

Az áradások és földcsuszamlások otthonokat, utakat és hidakat tettek tönkre, ami miatt a boszniai labdarúgó-szövetség rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy az e hét végére kiírt valamennyi bajnoki mérkőzést elhalasztják.

A helyzet különösen a déli régiót, így a Neretva folyó partján fekvő Donja Jablanica települést sújtja. A magyar labdarúgó-válogatott október 14-én játszik Nemzetek Ligája-mérkőzést Bosznia-Hercegovinában, Zenicán, amely az ország mértani középpontjában fekszik. Jelenleg nincsenek hírek arról, hogy a mérkőzést ne lehetne megrendezni, de a helyi labdarúgó-szövetség döntése alapján ezt sem lehet kizárni.

A kiseljaki futballpályát elöntötte a víz, ami döbbenetes látványt nyújt, hiszen a város csupán 50 kilométerre fekszik Zenicától. A helyzet folyamatosan változik, és a hatóságok figyelemmel kísérik a fejleményeket.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.