Hírzóna

Vármegyében népszerű a HPV oltás

Vármegyében népszerű a HPV oltás

Csongrád-Csanád vármegyében a hetedikesek 77%-a kérte az ingyenes HPV elleni védőoltást

1 órája
Fotó: Shutterstock
Vármegyében népszerű a HPV oltás

Csongrád-Csanád vármegyében a hetedikes gyerekek 77 százaléka igényelte az ingyenesen felvehető HPV elleni védőoltást – tudta meg a Delmagyar.hu. Összesen 107 oktatási intézményből jelentkeztek a védőoltásért a vármegyéből.

A HPV elleni védőoltást – a korábbi tanévekhez hasonlóan – idén is iskolai kampányoltás keretében adják be. Az első injekciót októberben, míg a másodikat jövő áprilisban kapják meg a diákok.

A védőoltás a HPV hét olyan típusa ellen alakít ki védettséget, amelyek a leggyakrabban okoznak daganatos megbetegedést, továbbá a vírus két olyan típusa ellen is védelmet nyújt, amelyek a nemi szervi szemölcsök kialakulásáért felelősek.

Ez a kezdeményezés fontos lépés a fiatalok egészségének védelme érdekében, és hozzájárul a HPV által okozott megbetegedések megelőzéséhez.

Nyitókép: illusztráció Fotó: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.