Hírzóna

Nemzeti konzultáció: egyetértést szeretnének kialakítani a magyar emberekkel

Nemzeti konzultáció: egyetértést szeretnének kialakítani a magyar emberekkel

Méghozzá a mindennapokat és az életet érintő kérdésekben.

2 órája
Nemzeti konzultáció: egyetértést szeretnének kialakítani a magyar emberekkel

A nemzeti konzultáció azért fontos, mert újra egyetértési pontokat szeretnének kialakítani a magyar emberekkel, hogy erősítsék meg a kormányt abban: a céljaival egyetértenek - mondta Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalára szerdán feltöltött videóban.

 

Menczer Tamás elmondta: a kétnapos esztergomi kihelyezett frakcióülésen döntöttek arról, felkérik a kormányt arra, hogy indítson nemzeti konzultációt az emberek mindennapjait és életét súlyosan befolyásoló és érintő kérdésekben.

Béremelés, megfizethető lakhatás, családok támogatása, kis- és középvállalkozók (kkv) támogatása és munkáshitel.

A konzultáció időszerűségéről szólva arról beszélt, a válságok korában élünk, megváltozott a világ, és az lesz sikeres, aki jó válaszokat ad. Látjuk a brüsszeli választ, ez a blokkosodás, ez a gazdasági, kereskedelmi hidegháború. Azt is látjuk, hogy ez mit hoz: szankciókat, inflációt, energiaárrobbanást - fogalmazott Menczer Tamás, hangsúlyozva: 

tehát ez nekünk nem jó, ezt mi nem akarjuk. 

A kommunikációs igazgató közölte: ha blokkosodás van és kereskedelmi hidegháború, akkor Magyarország a nyugati blokk szélén van, és rendkívül hátrányos egy blokk szélén lenni. Tehát ezért mondtuk azt, hogy magyar választ adunk, és ez a gazdasági semlegesség, ami azt jelenti, hogy

 senkinek nem vagyunk alárendelve, alávetve, a magyar érdek szerint cselekszünk, és minden irányba folytatjuk a piaci, gazdasági, kereskedelmi, beruházási, energetikai együttműködést

 - jelentette ki.

Hozzátette: ez teszi lehetővé a jövő évre a 3-6 százalékos gazdasági növekedést, ami sokkal nagyobb, mint amekkora az uniós átlag lesz. 

Továbbá ez a gazdasági növekedés teszi lehetővé a lakhatásra, a családok támogatására, a kkv-k támogatására, a munkáshitelre, a béremelésre vonatkozó lépéseket - mondta Menczer Tamás. Úgy fogalmazott:

 azért fontos a nemzeti konzultáció, mert újra egyetértési pontokat szeretnénk kialakítani a magyar emberekkel, hogy erősítsék meg a kormányt abban, hogy a céljainkkal egyetértenek, kössünk egy új egyezséget, mert az is látható, hogy Brüsszelben nem ezt az utat akarják szánni Magyarországnak.

 A magyar baloldal és "különböző csatolt részeik" beálltak Brüsszel mellé. Tehát ezért fontos, hogy az emberek a konzultáció során megerősítsék a kormányt - közölte Menczer Tamás.

 

Nyitókép: MTI

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.