Hírzóna

Mutatjuk mire figyeljen, ha gyermekét autóval viszi iskolába

Mutatjuk mire figyeljen, ha gyermekét autóval viszi iskolába

3 órája
Mutatjuk mire figyeljen, ha gyermekét autóval viszi iskolába

A Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség felhívja a figyelmet, hogy sok iskola környékén korlátozott sebességű övezetek találhatók, ahol általában 30-as sebességkorlátozás van érvényben.

Ezekben az övezetekben gyakran egyenrangú utak keresztezik egymást, ahol a „jobbkéz szabály” érvényesül.

A közlekedőknek fokozott óvatossággal és körültekintéssel kell megközelíteniük ezeket a kereszteződéseket, és csak akkor szabad behajtani, ha meggyőződtek arról, hogy jobbról nem érkezik jármű. Fontos megjegyezni, hogy a közhely ellenére, elsőbbséged csak akkor van, ha azt meg is adják, ezért célszerű nemcsak a jobb kéz felől érkező járművekre figyelni, hanem a szembejövő és a balról érkező autók haladási szándékát is figyelemmel kísérni.

Amennyiben lehetséges, keress szemkontaktust a másik jármű vezetőjével, hogy biztos lehess abban, hogy észrevett téged. A közlekedés biztonsága érdekében mindig legyél körültekintő, különösen az iskolák környékén, ahol a gyerekek biztonsága a legfontosabb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.