Hírzóna

Már negyed millió magyar családon segített a CSOK +videó

Már negyed millió magyar családon segített a CSOK +videó

6 órája
Már negyed millió magyar családon segített a CSOK +videó

Már 250 ezer család jutott ingatlanhoz vagy bővítette otthonát családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) és csok plusszal - közölte Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára kedden közösségi oldalán.

 

Zsigó Róbert videójában arról beszélt, hogy a korábbi otthonfelújítási programmal 370 ezer otthon újult meg Magyarországon, a babaváró hitel pedig 255 ezer háztartásban tette könnyebbé az életet. A falusi csok-ot több mint 43 ezren, a falusi csok-kölcsönt mintegy 95 ezren vették igénybe - sorolta.

Hozzátette: a kormány által nyújtott illetékkedvezménnyel 84 ezer család jutott otthonhoz, míg a jelzáloghitel csökkentésével 58 ezren takarítottak meg milliókat. Zsigó Róbert kitért arra, hogy év elejétől érhető el minden idők legnagyobb otthonteremtési támogatása, a csok plusz.

 Biztos fedél kell a családok feje fölé, ezért a legnehebb időkben is segítünk

- fogalmazott a politikus, rámutatva arra: érdemes megismerni azokat a támogatásokat, amelyek már több százezer családnak milliókkal segítettek az otthonteremtésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.