Hírzóna

Embercsempész okozott balesetet az M5 autópályán

Embercsempész okozott balesetet az M5 autópályán

12, magát töröknek valló migránst szállított

Kovács György
21 órája
Embercsempész okozott balesetet az M5 autópályán

A szolgálatot teljesítő rendőrök szerdán összesen 14 határsértőt tartóztattak fel és 23 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Fotó: police.hu

 

Az ORFK közleménye alapján vármegyében, három esetben összesen három határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Röszke közigazgatási területén. Bács-Kiskun vármegyében, egy esetben összesen hat határsértőt tartóztattak fel Kecskemét közigazgatási területén. Pest vármegyében öt határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során azeri, marokkói és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos - magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Embercsempészés miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

Kecskemét közigazgatási területén, az M5 autópályán 2024. október 16-án 10 óra 50 perckor a rendőrök elfogtak egy georgiai férfit, aki egy magyar honosságú személygépkocsival anyagi káros közlekedési balesetet okozott. A járműben 12, magát török állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.