Hírzóna

Jogerősen elítélték Fekete-Győr Andrást

Jogerősen elítélték Fekete-Győr Andrást

Parlamenti mandátumától is megfosztják

17 órája
Jogerősen elítélték Fekete-Győr Andrást

Fekete-Győr Andrást és Szarvas Koppány Bendegúzt is bűnösnek mondta ki hivatalos személy elleni erőszakban jogerős ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla. Mindkét momentumos politikus felfüggesztett börtönt kapott – számolt be a Mandiner.


A tárgyaláson az utolsó szó jogán tett felszólalásában Szarvas-Koppány az ügyészség vádiratát abszurd viccnek nevezte, amelyet szerinte sem a rendőrtanúk, sem a videófelvételek nem támasztottak alá. Szarvas szellemesnek szánt, papírból felolvasott beszédében többször is sértegette a vádhatóságot.

Fekete-Győr koncepciós és politikailag motivált eljárásról beszélt, és ártatlanságát hangoztatta. Felidézte: olyan mozgalmat alapított, amely „mindig az első sorokban harcolt”.  Most is mindent úgy tenne, mint hat évvel ezelőtt – jegyezte meg.

Az ítélőtábla ezek után határozathozatalra vonult vissza, majd ítéletet hirdetett.

A táblabíróság alapvetően helybenhagyta a másodfokú ítéletet, egyben helyt adott az ügyészségi indítványnak. 

Eszerint Szarvas Koppány Bendegúz esetében a kétrendbeli elkövetést, míg Fekete-Győr András esetében a társtettesi minőséget állapította meg. Szarvast emellett előzetes mentesítésben részesítették.

A hatóságok társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal vádolták meg a politikust, amiért hat éve egy tüntetésen füstgránátot dobott a rendőrsorfal elé. Fekete-Győr Andrást első fokon felmentették, másodfokon felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Az ügyben érintett másik momentumos politikust, Szarvas Koppány Bendegúzt az elsőfokú bíróság két év börtönre ítélte, amelynek végrehajtását három évre felfüggesztette.

A teljes cikk IDE kattintva található.

Nyitókép: Tövisi Bence / Index

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.