Hírzóna

Elrendelték a merényletre készülő férfi letartóztatását

Elrendelték a merényletre készülő férfi letartóztatását

2024. október 22., kedd
Elrendelték a merényletre készülő férfi letartóztatását

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit az alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntettével gyanúsítanak - közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya kedd délután az MTI-vel.

Illusztráció. Forrás: Origo

 

A tájékoztatás szerint a bíróság megállapította, hogy a szabadságvesztéssel büntetendő cselekmény megalapozott gyanúja fennáll, és – a nyomozás kezdeti szakaszára is figyelemmel – a gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye.

A bíróság a férfi letartóztatását egy hónapra rendelte el, azt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani - ismertették.

A végzés nem jogerős.

A Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel azt közölte, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntettével, amelyet a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget, egyúttal emlékeztettek, hogy a nyomozás külföldi társhatóságok jelzése alapján indult meg, és a férfit végül a rendőrség a Terrorelhárítási Központtal közös, szakszerű műveletében fogta el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.