Hírzóna

Elindult a digitális állampolgárság - ezek az előnyei

Elindult a digitális állampolgárság - ezek az előnyei

Már 176 ezer ember élt a lehetőséggel

2 órája
Elindult a digitális állampolgárság - ezek az előnyei

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni - közölte Vitályos Eszter kormányszóvivő csütörtökön, a Békés vármegyei Geszten, a kihelyezett kormányülés helyszínén, a Tisza-kastélyban tartott Kormányinfón.

 

Vitályos Eszter elmondta: az alkalmazásban minden személyes és gépjármű adatot meg lehet találni egy helyen, illetve néhány gombnyomással foglalható időpont a kormányablakba.

Eddig már 176 ezer letöltése van az alkalmazásnak, az év végére szeretnék elérni a 400 ezret. 

A kormányszóvivő azt is elmondta, hogy a kihelyezett kormányülésen a kormánytagoknak is lehetősége nyílt arra - a kormányablak munkatársai segítségével - hogy helyben regisztráljanak az alkalmazásba.

A kormányszóvivő arról is beszámolt, hogy az elmúlt néhány hétben több mint 26 milliárd forint összegben valósultak meg beruházások Magyarországon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.