Hírzóna

Tájékoztatják az EP-képviselőket Magyar Péter bűncselekményéről

Tájékoztatják az EP-képviselőket Magyar Péter bűncselekményéről

"A felelősségre vonást még Magyar sem kerülheti el."

3 órája
Tájékoztatják az EP-képviselőket Magyar Péter bűncselekményéről

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője arról írt Facebook oldalán, hogy az összes EP-képviselőt levélben fogják tájékoztatni Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről, és az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményről.

 

Magyar Péter ugyanis köztörvényes bűncselekményt követett el, lopással gyanúsítja őt az ügyészség, de ő nem akar lemondani a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a felelősségre vonást

- hívta fel a figyelmet Deutsch Tamás.

Mint ahogy a Magyar Nemzet is korábban megírta, Magyar Péter diszkóbotrányának éjszakáján csatak részegen kiskorú lányokat zaklatott, a lábuk között kúszott-mászott, és szexuális ajánlatokat tett nekik. Az őt levideózó vendéget megfenyegette, meg is ütötte, majd ellopta a telefonját és miután a botrányos viselkedése miatt kidobták őt a tinipartyról, az ellopott telefont bedobta a Dunába. Azért lopta el és dobta a telefont a Dunába, nehogy előkerüljenek róla olyan felvételek amelyekből kiderül, hogy Magyar Péter nagyon nem az, akinek próbálja mutatni magát.

"A lopás köztörvényes bűncselekmény. Magyar lopásából ezért büntetőügy lett: lopással gyanúsítja őt az ügyészség, és ahhoz, hogy Magyar Pétert - mint ilyen esetben bármely magyar polgárt - bíróság elé állíthassák, az ő esetében az európai parlamenti képviselői mentelmi jogának felfüggesztéséről kell majd szavazni az EP-ben" - fogalmazott bejegyzésében a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője.

A botrányhősnek persze esze ágába sincs felelni ezért a tettéért sem. A Tisza Párt elnöke ugyanis bejelentette nem mond le a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a felelősségre vonást. Magyar azért lobbizik fűnél-fánál, hogy amikor majd a mentelmi jogáról szavaznak az Európai Parlamentben, akkor az EP baloldali többsége megvédje őt, és így megússza a felelősségre vonást az általa elkövetett bűncselekményért

- tette hozzá Deutsch Tamás.

Úgy folytatta, hogy "a mentelmi jog azonban egyáltalán nem arra szolgál, hogy az európai parlamenti képviselők törvények fölé helyezhessék magukat és visszaélve helyzetükkel a köztörvényes bűncselekmények miatti felelősségre vonást megúszhassák."

Ezért az összes EP-képviselőt levélben fogjuk tájékoztatni Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről és az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményről. A felelősségre vonást még Magyar sem kerülheti el

- zárta gondolatait Deutsch Tamás.

 

Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.