Hírzóna

A Hezbollah egy kulcsemberével végzett Izrael

A Hezbollah egy kulcsemberével végzett Izrael

5 órája
A Hezbollah egy kulcsemberével végzett Izrael

Hétfő este megölték Bejrútban az Iránból támogatott síita milícia, a Hezbollah logisztikai főnökét, Szuhail Husszein Husszeinit – tudatta az izraeli hadsereg (IDF) kedd reggel.

 

A légierő bejrúti támadásában ölte meg a Hezbollah főhadiszállásának vezetőjét. Ez a parancsnokság a Hezbollah logisztikai egysége, amely a többi között a költségvetéssel és az alakulatok megszervezésével foglalkozik. Ez a katonai központ a felelős a fegyverek átadásáért Irán és a Hezbollah között, valamint a fegyverek elosztásáért a Hezbollah egységei között. Ők készítik a szervezet költségvetését, és ők irányítják a logisztikai feladatokat.

Az IDF azt is közölte, hogy a Hezbollah precíziós rakéták gyártásával, valamint fegyverek tárolásával és szállításával foglalkozó kutató-fejlesztő egysége is ezen főhadiszállás alá tartozik.

Az IDF kedd reggel bejelentette, hogy egy negyedik hadosztály is csatlakozott a dél-libanoni szárazföldi korlátozott hadműveletekhez.

Izrael északi, a libanoni határhoz közelebb fekvő részein, Galileában éjszaka és kedd reggel is folytatódtak a Hezbollah rakétatámadásai. A hadsereg jelentése szerint hétfőn 190 rakétát indítottak Libanonból Izrael ellen. Emellett Jemenből és a Gázai övezetből is lőttek rakétákat az ország területére.

Az Hamász iszlamista terrorszervezet háborút kirobbantó támadásának hétfői, első évfordulóján több alkalommal szinte az egész izraeli lakosság óvóhelyre kényszerült. Éjjel negyed tizenkettőkor indítottak utoljára az ország központi, Tel-Aviv körüli részeit is elérő rakétákat, melyeket a légvédelem elfogott.

A Hezbollah jelentkezett a támadások elkövetőjeként, s bejelentette, hogy azokkal a katonai elhárítás 8200-as egységének laktanyáját célozták meg Glilitben, Tel-Avivtól északra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.