Hírzóna

A háború azonnali leállítását követelték Berlinben a tüntetők

A háború azonnali leállítását követelték Berlinben a tüntetők

Ezrek vonultak utcára

1 órája
A háború azonnali leállítását követelték Berlinben a tüntetők

Ezrek vonultak fel csütörtökön "Soha többé háborút" felhívással Berlinben a német egység napján.

Forrás: dw.com

A tüntetők transzparensein egyebek között "Gránátok helyett diplomaták", illetve "Állítsátok meg a háborút azonnal - ne szállítsatok fegyvereket Ukrajnába" feliratok voltak olvashatók.

Többen békegalambbal díszített zászlót lengettek. A békeaktivisták három oldalról közelítettek a német főváros Tiergarten-parkjának központjában álló Győzelmi oszlop emlékműhöz.

A felvonulást záró gyűlésen felszólalt Sahra Wagenknecht, a Sahra Wagenknecht Szövetség (BSW) ellenzéki párt elnöke más baloldali politikusok mellett.

Wagenknecht egyebek között párbeszédet követelt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az ukrajnai háború lezárásáról.

A politikus azzal vádolta a német kormányt, hogy vakon követi Washingtont. 

Újból annak küszöbén állunk, hogy amerikai közepes hatótávolságú rakétákat telepítsenek Németországban, ez kész őrület

- mondta.

A német hatóságok közlése szerint nagyjából ezer rendőr biztosította a rendet, de jelentősebb incidensről nem számoltak be. A rendőrség mintegy 10 ezerre, míg a szervezők hozzávetőleg 30 ezerre becsülték a résztvevők számát.

Az egyik menet resztvevői között voltak olyanok is, akik szolidaritást követeltek a Gázai övezet lakóival. Transzparenseiket olyan feliratok voltak olvashatók, mint "Legyen vége a megszállási terrornak" és "A NATO háborút és népirtást űz - szolidaritás a Donbásszal és Gázával".

A "Soha többé háborút" szövetség, amely magát békemozgalomként azonosítja, egyebek között haladéktalanul tárgyalásokat követel az ukrajnai és a gázai övezeti háború rendezésére és elutasítja amerikai közepes hatótávolságú rakéták németországi telepítését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.