Hírzóna

Újabb két település került orosz kézbe a donyecki régióban

Újabb két település került orosz kézbe a donyecki régióban

Magas ukrán veszteségekről adtak hírt

4 órája
Újabb két település került orosz kézbe a donyecki régióban

Elfoglalta az orosz hadsereg a donyecki régióban lévő Viimka és Pticse települést - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium, miközben ukrán dróntámadás érte más orosz régiók mellett a moszkvait is.

 

A moszkvai katonai tárca szerint az orosz hadsereg a hat ukrajnai frontszakasz közül négyen előrenyomult, miközben itt 16, az oroszországi Kurszk megyében pedig hat támadást és ellentámadást vert vissza. A Moszkvában közölt összesítés a "különleges hadművelet" övezetében elesett vagy súlyosan megsebesült ukrán katonák számát több mint 1900-ra, a Kurszk körzetében elszenvedett ukrán veszteségeket pedig mintegy 360-ra tette.

A tárca az Ukrajnában megsemmisített haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek között egy izraeli gyártmányú RPS-42-es légtérfigyelő radarállomást, több Harkiv megyei drónösszeszerelő műhelyt, a hozzájuk tartozó raktárokkal együtt, kilenc lőszerraktárt, három harckocsit, hat páncélozott harcjárművet, öt nyugati gyártmányú, 155 milliméteres, önjáró és három vontatott tarackot, amerikai HIMARS és cseh Vampire sorozatvetők hat rakétáját, három francia HAMMER irányított légibombát, továbbá 171 drónt.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a Kurszk megyébe betört ukrán erők az elmúlt nap folyamán négy harckocsit és 19 egyéb páncélozott harcjárművet veszítettek. Az augusztus 6-án indított támadás során a Moszkva által kiadott tájékoztatás szerint az ukrán fél ebben a térségben több mint 8500 embert, 80 harckocsit, 37 gyalogsági harcjárművet, 69 páncélozott személyszállító járművet, 537 páncélozott harcjárművet, 249 gépkocsit, 62 tüzérségi löveget és 16 sorozatvetőt veszített.

Andrej Marocsko katonai szakértő, a "Luhanszki Népköztársaság" nyugállományú alezredese a TASZSZ hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy az orosz hadsereg ahhoz hasonló tempóban nyomul előre a donyecki régióban lévő Krasznoarmejszk (ukrán nevén: Pokrovszk) irányába, mint amilyen a "különleges hadművelet" kezdetére volt jellemző. Rámutatott, hogy innen az ukrán fegyveres erők parancsnoksága jelentős erőket csoportosított át a Kurszk megyében végrehajtott támadáshoz.

Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere közölte, hogy a moszkvai régióban vasárnapra virradóra 11 ukrán drónt lőttek le. A helyi hatóságok szerint egy pilóta nélküli repülőszerkezet a Moszkvához tartozó Kapotnyában tüzet okozott az olajfinomítóban, és "dróntámadásos kísérlet" történt egy kasirai erőmű ellen is.

Az orosz védelmi minisztérium szerint vasárnapra virradóra 15 orosz régióban összesen 158 ukrán drónt tettek harcképtelenné. Belgorodban egy ukrán támadás következtében nyolc civil, köztük két gyerek megsebesült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.