Hírzóna

Termékek árcsökkentésével küzd az infláció ellen Szerbia

Termékek árcsökkentésével küzd az infláció ellen Szerbia

Mintegy 700 termék árát csökkentette a szerb kormány

1 órája
Fotó: VLADIMIR ŠPORČIĆ
Termékek árcsökkentésével küzd az infláció ellen Szerbia

A rosszabb anyagi helyzetben lévők életkörülményeinek javítása érdekében a szerb kormány mintegy 700 termék árát csökkentette jelentősen, a bejelentések szerint a kijelölt élelmiszerek és tisztítószerek ára vasárnaptól október végéig marad alacsony.

 

A termékek (burgonya, alma, méz, fagylalt, borsó, pelenka, sampon, mosószer, hús, hal, felvágott, rizs, tojás, sajt) ára átlagosan 26,82 százalékkal csökkent - jelentette be Milos Vucevic miniszterelnök, aki azt is közölte, hogy a háztartások így havi szinten körülbelül 8-22 ezer dinárt (27-74 ezer forint) takaríthatnak meg.

A kormányfő elmondta, hogy kilenc kereskedelmi lánccal sikerült megegyezni, így országszerte több mint 2500 üzletben lesznek elérhetők a "legjobb ár" címkével ellátott termékek, amelyek így még az akciós áraknál is olcsóbban lesznek kaphatók.

A szerb kormány tavaly szeptemberben is hirdetett egy hasonló akciót a magas infláció hatásainak mérséklése érdekében. Akkor mintegy 30 százalékkal csökkentették a termékek árát szeptember és december között.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.