Hírzóna

Száznegyven utas maradt egy svájci sétahajó fedélzetén Bécsben

Száznegyven utas maradt egy svájci sétahajó fedélzetén Bécsben

A viharos időjárás miatt nem tudnak kikötni.

11 órája
Száznegyven utas maradt egy svájci sétahajó fedélzetén Bécsben

Egész Ausztria napok óta hatalmas mennyiségű esővel küzd, és a Duna árad. Az árvíz egy svájci sétahajót is érintett. A Thurgau Prestige-nek a bécsi folyóparton kellett maradnia, és a mintegy száz utas és a személyzet negyven tagja nem szállhatott ki a hajóból, írja a Puls 24.

 

Az utasok szombat óta nem tudták elhagyni a hajót, mert a mólóhoz vezető gyaloghidat elöntötte a víz, a hajó pedig megfeneklett.

 

A Thurgau Travel szerint a helyi hatóságok döntenek arról, hogy az utasok mikor szállhatnak ki – erre valószínűleg kedd előtt nem kerülhet sor. A Thurgau Prestige-nek Linzből Budapestre és vissza kellett volna utaznia.

 

 

Az időjárási figyelmeztetés ellenére indultak el

A kirándulóhajó pénteken indult. A Thurgau Travel ügyvezető igazgatója, Daniel Pauli-Kaufmann szerint akkor még a szakértők sem látták a helyzetet pontosan előre, hogy a Duna esetleg nem lesz hajózható ezen a területen.

A meteorológusok azonban már csütörtökre súlyos viharokat jósoltak. A DDSG Blue Danube hajózási társaság pénteken közölte: „A szélsőséges időjárási körülmények és a Duna vízszintjének helyenként várható emelkedése miatt a következő napokban korlátozásokra kell számítani.”

A bécsi vonaljáratokat ezért szombattól hétfőig felfüggesztették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.