Hírzóna

Meredeken emelkedik a migránsok száma

Meredeken emelkedik a migránsok száma

Az elmúlt héten 761 fő ellen kellett intézkedni

Kovács György
14 órája
Meredeken emelkedik a migránsok száma

A magyar és szerb hatóságok együttműködésének köszönhetően tavaly jelentősen sikerült visszaszorítani az illegális bevándorlók számát, több olyan nap is volt, amikor egy határrendészeti esemény sem történt. Noha még távol vagyunk a migráció korábbi mértékétől, egyértelműen növekedésnek indult a határrendészeti események száma.

 

A tavalyi évben az év 37. hete volt a legaktívabb, akkor 4328 határátlépést akadályoztak meg, 5271 migránst tartóztattak fel, majd kísértek át az IBH-kapun, valamint 19 migránst állítottak elő és vontak eljárás alá.

2023 44. hétre drasztikusan sikerült visszaszorítani a határrendészeti eseményeket, akkor csupán 28 tiltott határátlépést akadályoztak meg és 58 migránst tartóztattak fel.

Pár kisebb kiugrást leszámítva ezen év 25. hetéig kifejezetten alacsony volt a határrendészeti események száma, akkor 31 illegális határátlépést akadályoztak meg és 12 migránst tartóztattak fel, valamint 18 főt állítottak elő és vontak eljárás alá.

A 31. héten már 295 határátlépést kellett megakadályoznia a hatóságoknak, 127 migránst feltartóztatniuk, valamint 15 ellen eljárást indítaniuk. 

A legutóbbi, 38. héten már 526 tiltott határátlépést akadályoztak meg, 217 migránst tartóztattak fel és 18 főt állítottak elő, majd vontak eljárás alá.

Kép: police.hu

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.