Hírzóna

LMBTQ-propaganda ellenes törvény visszavonására szólított fel Josep Borrell egy államot

LMBTQ-propaganda ellenes törvény visszavonására szólított fel Josep Borrell egy államot

Szerinte ez "kisiklatja az országot uniós útjáról"

4 órája
Fotó: REUTERS
LMBTQ-propaganda ellenes törvény visszavonására szólított fel Josep Borrell egy államot

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője a Georgiában kedden elfogadott, "LMBTI-propagandát" és a nemváltó műtéteket tiltó törvény visszavonására szólított fel.

 

Josep Borrell, a közösségi oldalán szerdán közzétett üzenetében kijelentette: a georgiai parlament által elfogadott törvények aláássák az emberek alapvető jogait, fokozzák a diszkriminációt és a megbélyegzést.

Felszólítom Georgiát, hogy vonja vissza ezt a jogszabályt, az ugyanis még inkább kisiklatja az országot uniós útjáról

- tette hozzá üzenetében az uniós főképviselő.

A georgiai parlament kedden fogadta el az "LMBTI-propagandát" és a nemváltó műtéteket tiltó törvényt, mely egyebek között tiltja az azonos neműek házasságát és gyermekek örökbefogadását azonos nemű párok által. A szabályozás mindemellett büntetni rendeli az úgynevezett nem hagyományos kapcsolatok érdekében végzett propagandát.

A "családi értékekről és a fiatalkorúak védelméről" szóló törvény - amelyet már elfogadása előtt hevesen bírált az Európai Unió - közzétételét követően lép hatályba, s bár Szalome Zurabisvili államfő vétót emelhet, a kormánytöbbség felülbírálhatja azt, amint az több korábbi szabályozás esetében történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.