Hírzóna

Kovács Zoltán: A felrobbantott csipogók sohasem jártak Magyarországon

Kovács Zoltán: A felrobbantott csipogók sohasem jártak Magyarországon

2 órája
Kovács Zoltán: A felrobbantott csipogók sohasem jártak Magyarországon

Magyarország vonatkozásában nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot az úgynevezett "csipogó-ügy" - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a Facebook-oldalán a kormánynak az üggyel kapcsolatos álláspontját ismertetve.

 

Kovács Zoltán azt írta, a magyar hatóságok meggyőződtek arról, hogy az érintett cég egy kereskedő-közvetítő cég, nincs magyarországi gyártó- és telephelye, a bejelentett címen egy fő cégvezetője van, 

a hivatkozott eszközök pedig sohasem jártak Magyarországon.

A további vizsgálatok során a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok valamennyi érintett nemzetközi partnerszolgálattal és társszervezettel együttműködnek - hangsúlyozta közösségi oldalán az államtitkár.

Kedden kilencen meghaltak és csaknem háromezren megsebesültek Libanonban, miután a Hezbollah siíta milícia által megrendelt mintegy ötezer személyhívó készülékek egyszerre detonálódtak. Noha a szóban forgó készülékek a rajta feltüntetett logó alapján a tajvani székhelyű Gold Apollo cég termékei, a vállalat szerdán azt közölte, hogy az AP924-es típusú személyhívókat egy budapesti székhelyű cég, a márkanév használatára licenszengedéllyel rendelkező BAC Consulting Kft. gyártja és értékesíti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.