Hírzóna

Idén is töretlen népszerűségnek örvendtek a honvédelmi táborok

Idén is töretlen népszerűségnek örvendtek a honvédelmi táborok

Nyolcadik alkalommal szerveztek honvédelmi táborokat

3 órája
Idén is töretlen népszerűségnek örvendtek a honvédelmi táborok

Idén nyáron a Magyar Honvédség nyolcadik alkalommal szervezte meg honvédelmi táborait, amelyekben csaknem négyezer diák vett részt; ebben az évben huszonöt különböző témájú tábort rendeztek 56 helyszínen - közölte a honvédelmi miniszter.

 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Honvédelmi Minisztérium által küldött közlemény szerint elmondta, újdonság volt a tematikák között a drónpilóta-, az ejtőernyős, a kiber- és vegyivédelmi, az életmód-, valamint a Ludovika pályaorientációs tábor.

A 12-25 év közötti fiatalok számára a legnépszerűbbek a vitorlás, a harcos és a hagyományőrző-lovas táborok voltak. A honvédelmi táborok szervezői nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a gyerekek a közösség tagjaként, egymásra figyelve és egymást segítve csapatban gondolkodjanak.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy fogalmazott: "az oktatók a társadalom számára fontos értékrendi elemeket erősítettek" azokban a diákokban, akik a 118 tábor egyikében vettek részt.

Hozzátette: a táborlakók játékosan, tapasztalt katonáktól megtanulhatták a túlélés és álcázás technikáját, búvárkodhattak, ismerkedhettek az életmentéssel, a tereptannal, valamint a közelharccal is. Olyan értékes tudást szerezhettek, amelyet később, az élet bármely területén hasznosíthatnak - jegyezte meg.

A honvédelmi táborok idén véget értek, azonban augusztus közepén elindultak a Honvéd Kadét Program II. és III. szintű partneriskoláinak mintegy 800 diákjának azok a táborok, amelyek még szeptember első hetéig tartanak. Ott a középiskolásokat pályaorientációs és közösségépítő programokkal várták a szervezők - olvasható a közleményben.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.