Hírzóna

Ezeket az utakat zárhatják le az árvíz miatt

Ezeket az utakat zárhatják le az árvíz miatt

2024. szeptember 18., szerda
Ezeket az utakat zárhatják le az árvíz miatt

Csütörtökön újabb fő- és mellékutakon léphet életbe teljes lezárás a dunai árhullám miatt Vác környékén, elsősorban a Dunakanyarban, Pest vármegye keleti oldalán várhatóak korlátozások - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-t.

 

Emlékeztettek arra, hogy az elmúlt napokban már több tucat utat lezártak az árvízi védekezés vagy a magas vízállás miatt a szakemberek, elsősorban Komárom-Esztergom és Pest vármegyében. Eddig a 10-es, a 11-es és a 14-es főúton vezettek be jelentősebb korlátozásokat.

Csütörtökön a 12-es főút Vác és Verőce közötti szakaszán 5 órától várható lezárás. A 2-es főúton Sződligetnél szerda éjszaka félpályás, csütörtök délelőtt pedig már teljes lezárás is lehetséges. Szintén a 2-es főutat érintően Sződliget és Vác között, valamint Vác lakott területen belül, a Gödöllői út és Rádi út között számíthatnak délelőtt teljes pályás korlátozásra a közlekedők.

Egyes lezárások miatt az M2-es autóút bizonyos részeit is díjmentesen használhatják majd az autósok, a pontos szakaszokat a lezárásokhoz fogják igazítani a szakemberek.

A közútkezelő azt kérte, hogy a közlekedők minden esetben tájékozódjanak az aktuális korlátozásokról és a forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatának weboldalán.

Arra figyelmeztették továbbá az autósokat, hogy tartsák be a korlátozásokat, ne próbáljanak meg áthajtani a lezárt részeken, mert könnyen élet- és balesetveszélyes helyzetekbe kerülhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.