Hírzóna

Baján már evakuálják a lakosságot az árvíz miatt

Baján már evakuálják a lakosságot az árvíz miatt

Baja egy része biztosan víz alá kerül

Kovács György
2 órája
Baján már evakuálják a lakosságot az árvíz miatt

A közelgő árvíz miatt Baján összehívták azokat a külsős szakembereket, akikkel az elkövetkező napokban szorosan együtt kell működnie a városnak. Nyirati Klára, Baja polgármesterének bejegyzéséből kiderült, több terület kitelepítésére is szükség van, akiknek átmeneti szállást biztosít az önkormányzat.

Fotó: Nyirati Klára Facebook-oldala.

 

Az árvízzel kapcsolatos megbeszélésen a katasztrófavédelem, a rendőrség és a járási hivatal mellett az áram- és gázszolgáltató, a vízügyi igazgatóság is képviseltette magát. Jelen volt rajta a regnáló polgármester, Nyirati Klára, valamint az októberben hivatalba lépő új polgármester, Kámánné Bari Bernadett. 

Az áradás elhúzódó, októberbe nyúló folyamatnak ígérkezik, és az árvíz utáni helyreállítási munkálatok, a fertőtlenítés már az új városvezetés feladata és felelőssége lesz

- olvasható a bejegyzésben.

A megbeszélést követően kijelölték az operatív feladatok felelőseit is. Az árvíz elleni védekezés ma reggel kezdődött meg. Az önkormányzat cégeinek dolgozói 2x12 órában dolgoznak a gátakon, hogy megvédjék a Petőfi-szigetet. 

A bejegyzésből kiderült, hogy a Dunafürdő, a Méhészfok és a Pandúr-sziget mindenképpen víz alá kerül, a lakosságot ezekről a területekről kedden, illetve szerdán telepítik ki őket.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.