Hírzóna

Átfegyverezték a magyar légierőt (videó)

Átfegyverezték a magyar légierőt (videó)

3 órája
Átfegyverezték a magyar légierőt (videó)

A magyar kormány, amint az ország gazdasági teljesítőképessége lehetővé tette, komoly haderőfejlesztési és honvédelmi programba kezdett, így a légierőt is átfegyvereztük az elmúlt években – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf vasárnap a 29. Börgöndi Légiparádé megnyitóján.

 

Aa honvédelmi miniszter emlékeztetett arra, hogy a Magyar Honvédség forgószárnyas és merevszárnyas repülőeszközei vadonatújak, új Airbus helikopterflotta épült ki, a Gripen flotta négy harcászati vadászbombázóval egészül ki és néhány nappal ezelőtt érkezett meg a brazil Embraer gyár KC 390-es szállító repülőgépe.

Szólt arról is, hogy jövőre új sugárhajtású kiképző repülőgépek érkeznek, valamint folyamatosan állnak rendszerbe a légvédelem legkorszerűbb, világszínvonalú eszközei, amelyek a magyar légtér biztonságáról gondoskodnak.

A székesfehérvári Albatrosz Repülő Egyesület 29. alkalommal rendezi meg Székesfehérvár határában található repülőtéren a Börgöndi Légiparádét, melyen bemutatkozik a magyar repülés és a repülőeszközök, a Magyar Honvédség légiereje és földi alakulatai.


Címlapkép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook oldala

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.