Hírzóna

A vizes sportok nagy magyar bajnokai sem tétlenkednek a vészhelyzetben

A vizes sportok nagy magyar bajnokai sem tétlenkednek a vészhelyzetben

2 órája
Fotó: Dr. Schmidt Ádám/Facebook
A vizes sportok nagy magyar bajnokai sem tétlenkednek a vészhelyzetben

A vizes sportok nagy magyar bajnokai sem tétlenkednek az árvíz miatti veszélyhelyzetben, a Margit-szigeten lapátolnak és töltik a homokzsákokat. A tavaly világbajnok férfi pólósok közül többek között Vogel Soma és Jansik Szilárd is dolgozik a Hajós-uszoda megvédésén, a négyszeres olimpiai bajnok úszólegenda, Darnyi Tamás és a vb-bronzérmes gátfutó, Baji Balázs is segíti a munkát.

Árvízre készül az ország, a Duna vízszintje 2013 óta nem látott magasságba érhet , és a védekezésből a magyar sport nagy bajnokai is kiveszik a részüket. Schmidt Ádám osztotta meg a fotókat, amelyeken látszik, hogy a 2023-ban világbajnok férfi-vízilabdaválogatott tagjai, élükön a kapus, Vogel Soma és csapatkapitány, Jansik Szilárd lapátolnak, töltik a homokzsákokat. Így tesz az úszólegenda Darnyi Tamás és a magyar atlétika jeles alakja, Baji Balázs is, akik mellett a teljesség igénye nélkül a Honvédség Sportszázadának katona sportolói is dolgoznak az árvízvédelmen a Margit-szigeten.

Darnyi Tamás is homokzsákokat tölt a Margit-szigeten. Fotó: Facebook/Schmidt Ádám

 

A Hajós-uszodát bezárják a veszélyhelyzet idejére, a sportolóknak ez időre máshol biztosítanak edzéslehetőséget. Schmidt Ádám, aki ugyancsak aktívan részt vesz a védekezésben, azt is jelezte, hogy a magyar sportra lehet számítani az árvíz idején is:

„Levélben kértem az árvízvédelmi operatív törzset, hogy jelezzék a sportirányítás felé, ha bárhol további segítségre lenne szükség, mert a sportolóink országszerte tudnak csatlakozni a védekezéshez” – jelentette ki.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.