Hírzóna

A mai nappal módosult a KRESZ

A mai nappal módosult a KRESZ

Az ilyen jelzéssel ellátott járművekre más szabályok vonatkoznak

2024. szeptember 19., csütörtök
A mai nappal módosult a KRESZ

A Magyar Közlönyben a kormány legfrissebb rendelete, amellyel a mai nappal módosították a KRESZ-t. 

 

A rendelet szerint azon kijelölt gépjárművek, amelyek részt vesznek az árvízi védekezésben, az autóbusz forgalmi sáv ideiglenes használati feltételeiről szóló kormányhatározatban foglaltak szerint közlekedhetnek. A rendelet szerda este került kihirdetésre, így a mai nappal már hatályba is lépett.

A határozat „A 2024. őszi levonuló árhullám által előidézett veszély, katasztrófaveszély vagy katasztrófahelyzet elhárítását végző szervezetek járművei számára az autóbusz forgalmi sáv ideiglenes használatáról” címen került kihirdetésre.

Ebben az Orbán Viktor által aláírt rendeletben, a kormány felhívta Lantos Csaba energiaügyi minisztert, hogy gondoskodjon az árvíz ideje alatt „a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet 36. § (8) bekezdés b) pont bh) alpontja alapján

az autóbusz forgalmi sáv használatára jogosult, az elhárításban részt vevő szervezetek kijelöléséről és részükre az 1. melléklet szerinti megjelölésre szolgáló jelzés kiadásáról.

Azaz az alábbi jelzéssel ellátott gépjárművek a mai nappal szabadon használhatják a buszsávokat árvíz idején.

Fotó: Magyar Közlöny

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.