Hírzóna

Vármegyénkben nem remekelt az építőipar júniusban

Vármegyénkben nem remekelt az építőipar júniusban

Az első féléves adatok azonban így is jobbak, mint tavaly

Kovács György
4 órája
Vármegyénkben nem remekelt az építőipar júniusban

Csongrád-Csanád vármegye májusi építőipari fellendülése után jelentős visszaesés történt júniusban. Az idei első fél éves adatok azonban még így is jobbak, mint a tavalyiak.

 

Júniusban vármegyénk 13,7 milliárdos építőipari termelést tudhat magáénak, ami az egy évvel ezelőttinek csupán a 68,6 százaléka. Az erős januári és májusi eredmények azonban megmentették a féléves eredményt, ugyanis a 90,5 milliárdos volumennel ez 17 százalékos bővülés a tavalyi első félévhez viszonyítva.

Bács-Kiskunban közel kétszer akkora az építőipari termelés, mint nálunk, Békés vármegyénél viszont közel háromszorosan jobban állunk.

Bács-Kiskun vármegyében júniusban 38,3 milliárd volt az építőipari termelés értéke, ami esetükben 35,6 százalékos volt a bővülés. Féléves viszonylatban 175,1 milliárdot értek el, 19,2 százalékos növekedés magukhoz mérten.

Békés vármegye 6,3 milliárdos júniusi volumene csupán a tavalyi érték 89,7 százaléka. Féléves viszonylatban is visszaesés történt, 90,3 százalékra, amit 34,9 milliárdos értékkel értek el.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.