Hírzóna

Több mint száz migráns ellen intézkedtek szerdán

Több mint száz migráns ellen intézkedtek szerdán

Ásotthalom, Mórahalom és Röszke külterületén is fogtak el bevándorlókat

2 órája
Több mint száz migráns ellen intézkedtek szerdán

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2024. augusztus 14-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 41 határsértőt tartóztattak fel és 66 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

Csongrád-Csanád vármegyében, 4 esetben összesen 19 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom és Röszke külterületén.

Győr-Moson-Sopron vármegyében, 1 esetben összesen 18 határsértőt tartóztattak fel Ágfalva belterületén.

Bács-Kiskun vármegyében, 1 esetben összesen 4 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó-Hóduna külterületén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, indiai és török állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos-magyar jogszabályoknak megfelelően átkísérést alkalmaztak.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Ágfalva közigazgatási területén, lakott területen, augusztus 14-én 9 óra 55 perckor saját észlelés alapján a járőrök ellenőrzés alá vontak egy 24 éves moldovai állampolgárt, aki egy magyar honosságú személygépkocsit vezetett. A gépjárműben utasként 18 fő, magát szír állampolgárnak valló, illegális migráns utazott, akik személyazonosságukat, valamint jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. A moldovai állampolgárral szemben embercsempészés miatt eljárás indul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.