Hírzóna

Szegedi paprikás croissant is várja a látogatókat

Szegedi paprikás croissant is várja a látogatókat

2 órája
Szegedi paprikás croissant is várja a látogatókat

A látogatók augusztus 18. és 20. között különlegességeket kóstolhatnak a Magyar Ízek Utcájába, ahol a szegedi paprika is főszerephez jut.

Fotó: Magyar Ízek Utcája

 

A Szent István-napi kenyérverseny idei díjnyertes sós sétálósüteménye is megtalálható lesz majd. Tanács András, a fődíjas termék megálmodója, a pékség tulajdonosával, Varga Ferenccel közösen mutatta be az alkotást Szente Vajknak, a Szent István Nap nagykövetének - tájékoztatta az esemény kommunikációjával megbízott ügynökség az MTI-t.

Mint írják, az ásotthalmi Kézműves Varga Pékség a kezdetek óta a naturális pékáruk iránti elkötelezettség jegyében végzi tevékenységét: termékeik mentesek az ember által manipulált anyagoktól, adalékanyagoktól és a margarintól is. A péksütemények előállítása során kizárólag vajjal dolgoznak, a felhasznált töltelékeket és lekvárokat maguk készítik el, a gabonát is saját, házi malmukban őrölik.

Kiemelik: az idén a Pásztor reggeli elnevezésű alkotásukkal nyerték el a Sós sétálósütemény kategória fődíját, amely hiánytalanul teljesíti a versenykritériumokat: egy sós ízvilágú, könnyen szállítható és fogyasztható, dekoratív megjelenésű süteményt kóstolhat meg ezúttal a Szent István Nap ünnepségsorozat közönsége.

A francia croissant vajas, lágy íze, a házi juhtúró, sonka és lilahagyma tökéletes harmóniát alkot ebben a termékben

- idézik Tanács Andrást, aki hozzátette: a croissant szegedi paprikával színezve különleges textúrát, küllemet és kiváló zamatot ad.

A Szent István Nap programjai, valamint az előadókkal és a műsorokkal kapcsolatos részletes információk a szentistvannap.hu weboldalon és az ünnepségsorozat mobilalkalmazásában érhetők el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.