Szegedi paprikás croissant is várja a látogatókat


A látogatók augusztus 18. és 20. között különlegességeket kóstolhatnak a Magyar Ízek Utcájába, ahol a szegedi paprika is főszerephez jut.

A Szent István-napi kenyérverseny idei díjnyertes sós sétálósüteménye is megtalálható lesz majd. Tanács András, a fődíjas termék megálmodója, a pékség tulajdonosával, Varga Ferenccel közösen mutatta be az alkotást Szente Vajknak, a Szent István Nap nagykövetének - tájékoztatta az esemény kommunikációjával megbízott ügynökség az MTI-t.
Mint írják, az ásotthalmi Kézműves Varga Pékség a kezdetek óta a naturális pékáruk iránti elkötelezettség jegyében végzi tevékenységét: termékeik mentesek az ember által manipulált anyagoktól, adalékanyagoktól és a margarintól is. A péksütemények előállítása során kizárólag vajjal dolgoznak, a felhasznált töltelékeket és lekvárokat maguk készítik el, a gabonát is saját, házi malmukban őrölik.
Kiemelik: az idén a Pásztor reggeli elnevezésű alkotásukkal nyerték el a Sós sétálósütemény kategória fődíját, amely hiánytalanul teljesíti a versenykritériumokat: egy sós ízvilágú, könnyen szállítható és fogyasztható, dekoratív megjelenésű süteményt kóstolhat meg ezúttal a Szent István Nap ünnepségsorozat közönsége.
A francia croissant vajas, lágy íze, a házi juhtúró, sonka és lilahagyma tökéletes harmóniát alkot ebben a termékben
- idézik Tanács Andrást, aki hozzátette: a croissant szegedi paprikával színezve különleges textúrát, küllemet és kiváló zamatot ad.
A Szent István Nap programjai, valamint az előadókkal és a műsorokkal kapcsolatos részletes információk a szentistvannap.hu weboldalon és az ünnepségsorozat mobilalkalmazásában érhetők el.