Hírzóna

Megnyílt az első vidéki Hilton szálloda

Megnyílt az első vidéki Hilton szálloda

2 órája
Megnyílt az első vidéki Hilton szálloda

Megnyílt Magyarország első vidéki Hilton szállodája: a Hilton Garden Inn Debrecen City Centre a történelmi városközpontban, a Református Nagytemplom és a Református Kollégium szomszédságában várja csütörtöktől a vendégeit.

Fotó: Hilton

 

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere az ünnepélyes szalagátvágáskor azt mondta, a város az elmúlt évek gazdasági eredményei alapján felhívta magára a Hilton döntéshozóinak figyelmét is.

A várhatóan hosszú éveken át dinamikusan növekvő gazdaság, a turisztikai értékek, a repülőtér, a várost jellemző biztonság mellett a turizmus számai is alátámasztják a szállodaépítésre vonatkozó döntés helyességét - tette hozzá a polgármester jelezve, hogy 2023-ban 4 százalékkal nőtt a vendégek és 5,2 százalékkal a vendégéjszakák száma Debrecenben, amivel a tavalyi új csúcsév volt a város turizmusában.

A polgármester kiemelte: a turisztikai piac az idei évben robbant igazán: az első negyedévben a vendégéjszakák száma 23 százalékkal, a vendégeké pedig 17 százalékkal emelkedett az előző év első negyedévéhez képest.

Suhajda-Molnár Anikó, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a szállodaavatón azt mondta, minden révbeért turisztikai beruházás hozzájárul a turizmus erősítéséhez.

Az idén január és július között több mint 17,8 millió vendégéjszakát regisztráltak a magyarországi szálláshely-szolgáltatók, ami közel nyolc százalékkal több, mint a 2023-as rekord év első hat hónapjában - ismertette a szakember jelezve, hogy ebből Debrecen és környéke is kivette a részét.

Hozzátette: az első fél évben Debrecenben 100 ezer vendéget fogadott, akik 288 ezer vendégéjszakát töltöttek el, a város szálláshely-bevétele 6,7 milliárd forint volt.

Malgorzata Morek, a Hilton kelet-európai fejlesztési igazgatója üdvözölte a debrecenieket a Hilton-családban, és kiemelte, hogy a debreceni már több mint az ezredik Hilton-hotel a világon.

László György, a beruházó tetrecen Kft. ügyvezetője azt mondta, a hotel nemcsak elhelyezkedésében és impozáns megjelenése miatt tűnik ki, hanem a legmodernebb fenntarthatósági előírásoknak megfelelően épült, és elnyerte az amerikai szabványoknak megfelelő LEED Gold minősítést is.

Mint elhangzott, a szálloda 101 szobával, all day dining étteremmel és sky-bárral várja vendégeit. A hotel fitneszteremmel, tárgyalóval, mélygarázzsal és gyereksarokkal is rendelkezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.