Hírzóna

Még egy baloldali lap szerint is olcsóbb lett az iskolakezdés

Még egy baloldali lap szerint is olcsóbb lett az iskolakezdés

2 órája
Még egy baloldali lap szerint is olcsóbb lett az iskolakezdés

A tavalyihoz képest olcsóbb lett az iskolakezdés – derül ki a HVG.hu körképéből. A portál emlékeztetett: a tavalyi magas infláció komoly kihívás elé állította a családokat, amelyeknek az egyik legnagyobb kiadást a tanévkezdés jelenti. A portál ugyanakkor arról számolt be saját bevásárlási tapasztalatairól, hogy

idén alacsonyabbak az iskolakezdéssel összefüggő kiadások, mint tavaly.

A portál arra jutott, hogy az alapvető tanszereket már szűk tízezer forintért be lehet szerezni, ha valakinek van türelme több üzletet bejárni és megtalálni, hogy melyik termék hol a legolcsóbb. Természetesen, ha nem csupán az ár alapján vásárolnak a szülők, hanem inkább a minőséget tartják szem előtt, akkor könnyedén harmincezer forint fölé rúghat a fizetéskor kapott számla.

Nem meglepő módon ezúttal is a Kes papír és a Pirex vitte a pálmát, ami a kosárértéket illeti. Ez persze abból következik, hogy a két vállalat sokkal inkább a drágább, de minőségi termékeket részesíti előnyben. Ez nyilván nem jelenti azt, hogy ezekben az üzletekben nem lehet találni kedvező árú dolgokat, a legolcsóbb radírt például épp a Kes papírban lehetett kapni, potom hatvan forintért. Ettől függetlenül mindkét boltban sokkal közelebb volt a kosaruk ára, a húsz, mint a tízezerhez, ami még így is előrelépést jelent a 2023-as közel negyvenezres végösszeghez.

via Mandiner

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.