Hírzóna

Látványos üzemanyagár-csökkenés jön csütörtöktől

Látványos üzemanyagár-csökkenés jön csütörtöktől

2024. augusztus 21., szerda
Fotó: szegedma archív
Látványos üzemanyagár-csökkenés jön csütörtöktől

Látványos üzemanyagár-csökkenés jön csütörtöktől Magyarországon – derül ki a Holtankoljak.hu friss adatközléséből.

Fotó: szegedma archív. 

 

Az üzemanyagár-figyelő blog a nagykereskedelmi árváltozás kapcsán arról számolt be, hogy az államalapítási ünnep után jelentősen csökkennek a hazai üzemanyagárak. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy 

  • a benzin nagykereskedelmi ára bruttó nyolc forinttal kerül csütörtöktől kevesebbe,
  • míg a gázolajért bruttó hat forinttal fizetnek alacsonyabb árat a benzinkutasok.

Ekkora mértékű áresésre hónapok óta nem volt példa Magyarországon. Ugyanakkor kérdés, hogy mindez a kiskereskedelmi árakban mekkora mértékkel fog érvényesülni. Legkésőbb holnap, augusztus 22-én, csütörtökön ez kiderül – írja a Világgazdaság.

Jelenleg az alábbi átlagárak ismertek:

  • 95-ös benzin – 612 Ft/liter,
  • gázolaj – 613 Ft/liter.

Fontos kiemelni, hogy átlagárakról van szó, tapasztalatunk szerint most a tényleges ár a benzin literjénél 610, a dízelénél 611 forint körül alakul a töltőállomásokon. Amennyiben a bruttó nyolc-, illetve hatforintos mérséklődést átengedik a kutasok a járműtulajdonosoknak, akkor mindkét üzemanyagtípus jellemző kiskereskedelmi ára 605 forint köré süllyedhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.