Hírzóna

Közúti ellenőrökre támadt egy román férfi

Közúti ellenőrökre támadt egy román férfi

Tegnap, 9:02
Közúti ellenőrökre támadt egy román férfi

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a román férfivel szemben, aki nehezen viselte, hogy az általa vezetett teherautót ellenőrizni akarták.

A vádirat szerint a vádlottat 2022. május 13. napján délelőtt állították meg az M43-as autópálya egyik pihenőjénél, hogy műszaki és fuvarozás jogszerűségi ellenőrzés alá vonják. Az ellenőrök egyike fellépett a teherautó lépcsőjére, hogy a menetírót ellenőrizze, mire a vádlott kiabálni kezdett és megpróbálta a kapaszkodó sértettet lelökni. A másik ellenőr ezt látva elkezdte leszerelni a teherautó rendszámtábláját, hogy az intézkedés végéig ott tartsák a járművet. A vádlott ezt észlelve kiszállt a fülkéből és a sértettet mellkasánál ellökte, majd megpróbálta őt megütni, amely azonban nem sikerült, csak a rendszámtáblát verte ki az ellenőr kezéből.

A járási ügyészség a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.