Hírzóna

Jelentős útfejlesztéseket jelentett be a kormány

Jelentős útfejlesztéseket jelentett be a kormány

A fejlesztésekre már elkülönítették a forrásokat

2 órája
Jelentős útfejlesztéseket jelentett be a kormány

Lázár János építési és közlekedési miniszter pénteken a Facebook-oldalán ismertette azokat az útfejlesztéseket, amelyek forrásairól már döntött a kormány.

Kép: Lázár János Facebook-oldala.

 

Az 51-es számú főút és az M6 autópálya között 28,8 kilométer hosszon főút épül, amelynek a 756 méter hosszú új mohácsi Duna-híd is része lesz – emelte ki.

Hozzátette, hogy a Duna Aszfalt Zrt. áprilisban nyerte meg a híd kivitelezését és mára a munkák elkezdéséhez szükséges 389 milliárd forint hazai forrás is rendelkezésre áll. Ismertetése szerint a kivitelezés október végéig elindul, és várhatóan 2028 őszéig tart majd.

Kép: Lázár János Facebook-oldala.

 

Arról is tájékoztatott bejegyzésében, hogy az M49 autópálya első, 28 kilométeres szakasza már épül, most az országhatárig tartó közel 18 kilométer megépítéséhez biztosítottak hazai forrást 189 milliárd forint értékben.

A projekt 2027-es várható befejezésével összekötjük Nyíregyházát Szatmárnémetivel, mellyel Magyarország és Románia gazdasági és társadalmi együttműködését erősítjük

– hangsúlyozta a miniszter.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.