Hírzóna

Hatalmas siker volt az MCC Feszt

Hatalmas siker volt az MCC Feszt

8 órája
Hatalmas siker volt az MCC Feszt

Számos szaktekintély, közéleti személyiség és akadémikus szólalt fel az eseményen a zenés programok mellett.

 

Hatalmas siker volt az immár negyedik alkalommal Esztergomban megrendezett MCC Feszt. 300 előadó, 100-nál is több szakmai program, több mint 40 zenei esemény és 150 kiállító az Edu sétányon. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) háromnapos zenei fesztiválján közel 49 ezer látogató fordult meg, amely abszolút rekordnak számít a Feszt történetében - számol be a Magyar Nemzet.

Az MCC rendezvénye Magyarország egyik legjelentősebb nemzetközi intellektuális seregszemléjévé és nívós könnyűzenei programjává nőtte ki magát. A fesztiválon számos hazai és külföldi szaktekintély, közéleti személyiség, akadémikus osztotta meg gondolatait: 

120 külföldi előadó, több mint 30 országból fogadta el a szervezők meghívását.

Sebastian Kurz, korábbi osztrák kancellár, Ján Figel, korábbi szlovák miniszter, európai uniós biztos, valamint Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója és Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója a legutóbbi európai parlamenti választásokat elemezték.

Az MCC Feszten miniszterek is felszólaltak, többek között Bóka János, európai ügyekért felelős miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

A magyar könnyűzenei élet ismert alakjai szórakoztattak a fesztiválon. Fellépett Ákos, Majka, az Ivan & The Parazol, a Tankcsapda és még sokan mások.

A teljes cikk itt olvasható el.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.