Hírzóna

Füstölt a WizzAir, kényszerleszállás történt Budapesten

Füstölt a WizzAir, kényszerleszállás történt Budapesten

2 órája
Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor
Füstölt a WizzAir, kényszerleszállás történt Budapesten

A Craiova és London-Luton között közlekedő WizzAir járat vasárnap kora reggel a magyar fővárosban szállt le – írja az AirPortal oldal.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor. 

 

A diszkont légitársaság W4 3751 számú járatát teljesítő A320-as hajnalban szállt fel a romániai Craiova repülőteréről. A London-Lutonba tartó repülőgép már Magyarország légterében repült, amikor a személyzet az út megszakítása mellett döntött, mert

füst jutott az utastérbe a légkondicionáló rendszeren keresztül.

A pilóták Kecskemét térségében fordultak Budapest irányába, és hat óra után biztonságosan leszálltak a Liszt Ferenc repülőtéren, majd a kijelölt állóhelyre gurultak. A személyzet még a leszállás előtt jelentette a közelkörzeti légiforgalmi irányításnak, hogy a személyzet két tagja rosszullétre panaszkodik. A gép fedélzetén 180 utas és hatfős személyzet tartózkodott.

A Budapest Airport a lapnak megerősítette, hogy a Wizz Air W4 3751 számú Craiova–Luton járata ma hajnalban Budapesten szakította meg útját technikai, valamint egészségügyi okok miatt. Az utasokat a tranzitzónába szállították, érkezéskor a Budapest Airport kollégái vizet osztottak számukra – közölték. A járat a repülőgép, valamint a személyzet cseréje után folytatta útját Lutonba 9.51-kor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.