Hírzóna

Évente 1,5 milliárd forintjába kerül a Közútnak a szemétszedés

Évente 1,5 milliárd forintjába kerül a Közútnak a szemétszedés

3 órája
Évente 1,5 milliárd forintjába kerül a Közútnak a szemétszedés

"Emberek! Ne szemeteljetek!" - kérte közösségi oldalán Lázár János, építési és közlekedési miniszter.

Fotó: Zöldi Viktória

 

Szinte hihetetlen, de sajnos igaz: évente 10-12 millió(!) kilogramm szemetet szórnak szét az utak mentén. Ez éppen annyi hulladék, mint egy kisebb vármegyeszékhelyen élő, több tízezer ember, egész évi, napi életviteléből származó szemét. Csak ezt éppen nem szemetesekből kukásautók, hanem út menti árkokból, a Magyar Közút kollégái szedik össze

- számolt be Lázár János.

Kiemelte: ezek a munkák nemcsak rengeteg időt vesznek el más tevékenységektől, - mint például burkolatjavítás, kaszálás, szalagkorlát csere, burkolatjel festés, - hanem szemmel is nagyon jól látható összeget.

 Évente átlagosan 1,5 milliárd forintjába kerül a Közútnak és így az adófizetőknek, hogy mások szemetét szedjék össze.

Hozzátette: Idén eddig közel 3000 tonna hulladékot gyűjtött össze a Magyar Közút 80 mérnökségének mintegy 4000 munkatársa, amelyből - nem mellékesen - több százezer kiló, a környezetre káros, veszélyes hulladék.

Nem hiszem, hogy volt valaha olyan miniszter, aki ennyit rágta a kormány fülét szemétszedési plusz forintokért, de sajnos úgy látszik, hogy még ez is kevés. Ezért most újra, sokadszorra partnerséget kérünk: kevesebb szemét, több útfelújítás!

- írta a miniszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.