Hírzóna

Családi napon népszerűsítették a közmédia szeptember elején induló új meserádióját

Családi napon népszerűsítették a közmédia szeptember elején induló új meserádióját

3 órája
Fotó: Kovács Attila
Családi napon népszerűsítették a közmédia szeptember elején induló új meserádióját

Az Odaadó Ringató elnevezésű családi napon népszerűsítették vasárnap a közmédia szeptember 1-jén induló új online meserádióját a Millenárison.
 

BODROGI Gyula
Fotó: Kovács Attila. Budapest, 2024. augusztus 25. Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színmûvész, a nemzet színésze (j) az Odaadó Ringató elnevezésû családi napon, a közmédia szeptember 1-jén induló új online meserádióját, a Csukás Meserádiót is népszerûsítõ rendezvényen a Millenárison 2024. augusztus 25-én. MTI/Kovács Attila

 

A közmédia Csukás Meserádiója a www.csukasmeseradio.hu oldalon lesz hallgatható, valamint az iOS és a Google Play áruházban letölthető applikáción keresztül is elérhető lesz szeptember 1-jétől.

A Kodály-módszer fontos szerepet foglal el a Ringató programban - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára a Ringató Magyar Zenei Nevelési Alapítvány és a Civilút Alapítvány közös családi napján.

KONCZ Zsófia; BODROGI Gyula
Fotó: Kovács Attila. Családi napon népszerűsítették a közmédia szeptember elején induló új meserádióját

 

Koncz Zsófia Kodály Zoltánt idézve azt mondta: "csak boldog gyermekből lehet boldog felnőtt, s csak ezekből lehet boldog ország".

Az államtitkár szerint a közös éneklés és zene fontos szerepet tölt be életünkben, a 20 éve működő Ringató program is azt tűzte ki célul, hogy a kisgyermekes szülőkkel megismertesse a zenei nevelés lehetőségeit, a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés és játék élményét.

A magyar kormánynak 2010 óta kiemelten fontosak a magyar családok, és a célokat csak az ilyen civil szervezetekkel együtt tudják megvalósítani

 - mondta a KIM államtitkára.

Gulyás Andrea, a Civilút Alapítványnak, a rendezvény társrendezőjének a kurátora elmondta: a családi program célja, hogy a zene segítségével hidat képezzen a generációk között. "A Ringató Magyar Zenei Nevelési Alapítvánnyal közös összefogás egy megvalósult álom. Amit a Ringató program vezetője, Gróh Ilona tesz a zenei nevelésben, az egyedülálló és népszerű" - hangsúlyozta.

A Civilút Alapítvány Odaadó programjával hozzáad a Ringató értékteremtő tevékenységéhez, az első közös rendezvényt tavaly szeptemberben tartották, azóta több száz emberhez jutott el a közös program - mondta Gulyás Andrea.

A családi rendezvényen népszerűsítették a szeptember 1-jén induló Csukás Meserádiót is. Fellépett a Magyar Rádió Gyermekkórusa és Bodrogi Gyula színész; Süsü hangja meglepetésvendégként volt jelen az eseményen.
    

A szeptemberben induló, a világ minden pontjáról elérhető Csukás Meserádió olyan tartalmakat közvetít, amelyek máshol nem érhetők el, az MTVA Archívuma felbecsülhetetlen értékű, kifejezetten gyermekeknek szóló tartalmaiból is válogatva. Klasszikus mesék, kiemelkedő művészek előadásai szólalnak majd meg, amelyeket ma már csak archív anyagokból ismerhet meg a következő generáció.

Magyarország új gyerekrádiója reklám nélküli, életkornak megfelelő, erőszakmentes saját gyártású és környezettudatos gyerektartalmakat, továbbá gyermekdalokat, hangjátékokat, mondókákat, verseket, komolyzenei "kakaókoncerteket" is nyújt majd az online térben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.