Hírzóna

Békepárti álláspontja miatt zsarolják hazánkat +Videó

Békepárti álláspontja miatt zsarolják hazánkat +Videó

Kibédi Péter
5 órája
Békepárti álláspontja miatt zsarolják hazánkat +Videó

Nem nehéz összerakni, hogy itt a békepárti álláspontja miatt zsarolják Magyarországot, és bele akarják kényszeríteni abba, hogy a fegyverszállításokba beálljon – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Dornfeld László azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna az olajszállítások leállításával fenyeget a Barátság kőolajvezetéken Magyarország és Szlovákia felé. Az AK vezető elemzője kifejtette: ne felejtsük el, hogy mi történt az Északi Áramlat gázvezetékkel, a mai napig nem derült ki, hogy ki robbantotta fel.  

 

 

Cseh Tamás Zoltán, a központ energiapolitikai tanácsadója nagyon durva, egyoldalú és a magyar energiabiztonságot súlyosan veszélyeztető lépésnek nevezte a fenyegetést. Kifejtette: itt vetődik fel a kérdés, hogy ilyen súlyos döntést Ukrajna önállóan, bárkivel való egyeztetés nélkül hozott meg, vagy valakinek a támogatásával? Abból, amilyen válaszok érkeznek Brüsszelből az üggyel kapcsolatban, az következik, hogy velük előzetesen egyeztettek a lépésről – tette hozzá.  

Dornfeld László a magyar miniszterelnök békemisszióját diplomáciai bravúrnak nevezte, amelyet nem sok európai kormányfő tudna utána csinálni. Most fizetődött ki a magyar kabinet pragmatikus diplomáciája. Orbán Viktor egy komoly vezető, akivel, ha valamit megbeszélnek, az úgy is lesz. A vezető elemző szerint 2022 márciusa óta nem jártunk ilyen közel a békéhez az orosz–ukrán konfliktusban.  

Cseh Tamás Zoltán hangsúlyozta, hogy egyre többen ismerik fel, hogy a béke európai versenyképességi kérdés. A szankciós politika teljesen eredménytelen volt, de Európában ötszöröse a gáz ára, mint az Egyesült Államokban. Látszik, hogy az európai gazdasági teljesítőképesség szépen lassan csökken. A versenyképesség csökkenésével nem lehet az európai jólétet fenntartani, illetve nem marad pénz olyan projektekre, mint a zöldátállás – fejtette ki az Alapjogokért Központ energiapolitikai tanácsadója.  

Az Igazság órájának fenti adását itt tekinthetik, hallgathatják meg:  

Borítókép: Az Igazság órája című műsor logója (Forrás: YouTube-képernyőkép)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.