Hírzóna

Az RTL és a 4iG stratégiai megállapodást kötött

Az RTL és a 4iG stratégiai megállapodást kötött

A Vodafone és a DIGI ügyfeleket érinti a megállapodás

23 órája
Az RTL és a 4iG stratégiai megállapodást kötött

Stratégiai megállapodást kötött az RTL Magyarország a 4iG csoporttal, amely szerint 2025. január 1-től a 4iG a magyar piacon egyedüli telekommunikációs szolgáltatóként értékesítheti az RTL Magyarország streamingszolgáltatását, az RTL+-t.

Kép: Digiportál

 

A megállapodás értelmében a 4iG csoport - így a Vodafone Magyarország és a DIGI - ügyfelei akár előfizetésük részeként, egyetlen televíziós platformról érhetik el az RTL+ teljes kínálatát.

A két vállalat megállapodott továbbá az RTL Magyarország 12 csatornás portfóliójának terjesztéséről, köztük van a médiavállalat 2023. decemberében indult 4 új, második generációs csatornája is. Az RTL továbbra is elérhető marad a szabadon fogható mindigTV szolgáltatásban - közölték.

Hozzátették, a 4iG csoport a jövőben már az új One márkanév alatt további, az RTL streamingszolgáltatását érintő TV előfizetési csomagokkal készül.

A budapesti székhelyű, magyar többségi tulajdonú 4iG Magyarország és a nyugat-balkáni régió egyik vezető, integrált szolgáltatásokat nyújtó távközlési és informatikai vállalatcsoportja, amely az űripar és a védelmi technológiák területén is jelen van. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett csoport Magyarországon, Montenegróban, Albániában és Izraelben több mint 8 ezer munkavállalót foglalkoztat.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 4iG Nyrt. konszolidált nettó értékesítési árbevétele 157,6 milliárd forint volt az idei első negyedévben, 36,9 százalékkal több az egy évvel korábbinál; a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) pedig 49,2 százalékkal, 54,1 milliárd forintra nőtt éves összevetésben.

A 4iG Nyrt. részvényeivel a prémium kategóriában kereskednek a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 880, a legalacsonyabb 755 forint volt.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.