Hírzóna

Augusztus 20. alkalmából látványos programokkal várja az ünneplőket a Magyar Honvédség

Augusztus 20. alkalmából látványos programokkal várja az ünneplőket a Magyar Honvédség

5 órája
Augusztus 20. alkalmából látványos programokkal várja az ünneplőket a Magyar Honvédség

Színpompás programokkal várja az ünneplőket a Magyar Honvédség augusztus 20-a alkalmából a fővárosban - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

 

A Városligetbe látogatók augusztus 18-tól, vasárnaptól kezdve három napon keresztül ismerkedhetnek a modern hadsereg mindennapjaival, a katonák életével, a honvédség legújabb haditechnikai eszközeivel és harci járműveivel.

Betekinthetnek a különböző alakulatok munkájába, megismerhetik például a felderítők, a tűzszerészek, a különleges műveleti katonák nem mindennapi hivatását.

A Kós Károly sétányon és a mellette elhelyezkedő füves területen egyebek között Lynx harcjárműveket, Leopard 2A7HU harckocsit, PzH2000 önjáró löveget és Gidrán többcélú páncélozott harcjárművet állítanak ki.

A gyermekek számára is számos lehetőséget kínálnak a kiállítók, több alakulat készül programokkal a legkisebbektől kezdve a nagyobbakig. Kipróbálhatják magukat az akadálypályán, megoldhatnak játékos feladatokat, és szimulátoron keresztül a nagyobb gyermekek betekinthetnek a repülővezetés egyes részeibe, rejtelmeibe.

A tájékoztatás szerint a programokban nemcsak statikus, hanem dinamikus elemek is megjelennek. A tartalékos katonák közelharc bemutatót tartanak vasárnap délután, 14 és 17 órától. A Különleges Díszelgő Csoport és a Sportszázad katonái ugyancsak látványos bemutatókkal készülnek az ünnepre. Az MH Szentendre Helyőrségi Zenekar térzenét ad hétfőn: a zenekar vonul a Kós Károly sétányon és zenél Vajdahunyad várának udvarán 10 órakor, 14 órakor és 16 órakor is.

A közleményben kiemelték, hogy a katonai légi parádé kedd délelőtt nyújt felejthetetlen kikapcsolódást a fővárosban ünneplők számára. Az érdeklődők a Kossuth téri ünnepélyes zászlófelvonás és tisztavatás után 9 óra és 10 óra között a Duna felett, a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon katonai repülőgép- és helikopter-kötelékek díszelgő áthúzásait, valamint egyéni bemutatókat láthatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.