Hírzóna

A magyarok kenyere idén is biztosított (+fotók)

 A magyarok kenyere idén is biztosított (+fotók)

2024. augusztus 9., péntek
 A magyarok kenyere idén is biztosított (+fotók)

A kenyér mindig és mindenhol a biztonság, a jövő és a megmaradás üzenetét hordozza. Nekünk, magyaroknak azonban az élet egyik magától értetődő metaforája. A magyarok kenyere pedig idén is biztosított - jelentette ki Nagy István agrárminiszter Somogyváron, a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepén, az Agrárminisztérium közleménye szerint.

Fotó: MTI/Katona Tibor

 

A tárcavezető azt mondta, a magyar mezőgazdaságban dolgozóknak köszönhetően idén is sikerrel lezajlott az aratás, éppen ezért köszönettel tartozunk az elvégzett munkáért, a helytállásért és a kitartásért.

Nagy István felidézte, hogy a Magyarok Kenyere program példája az együttműködésnek, a szolidaritásnak és a rászorulók támogatásának. 

Benne van mindaz, ami a magyarság szívében él: a hit, a kultúránk szeretete, a hagyományok tisztelete, az önzetlen segítő szándék és a rengeteg jóindulat. Évről évre azt üzeni, hogy nem vagyunk egyedül, számíthatunk egymásra - foglalta össze az agrárminiszter.

Fotó: Katona Tibor. Fotó: MTI/Katona Tibor

 

15 millió búzaszem

Magyarországnak a 21. században is szüksége van erős mezőgazdaságra, és szüksége van mindarra, amelyet a települések, a falvak a nemzet életében játszottak és játszanak ma is - mondta Gulyás Gergely az eseményen.

A miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei búzaösszeöntésének ünnepén rámutatott, hogy a hazai össztermék több mint 5 százalékát a mezőgazdaság adja, és a vidék megmaradása, gyarapodása, hosszú távú jövője továbbra is elsősorban a mezőgazdaságtól függ Magyarországon.

Kiemelte: 

 A magyar jelen és jövő egyik legnagyobb, legfontosabb kérdése éppen ezért az, lesz-e új gazdálkodó nemzedék, lesznek-e olyanok, akik azok helyére állnak, akik most a vállukon viszik a mezőgazdaságot, és akik vidékfenntartó, nemzetmegtartó küldetést vállalnak.

Fotó: MTI/Katona Tibor

 

Somogyváron 15 millió búzaszemet gyűjtöttek össze:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.