Hírzóna

Versenyképes és vonzó a megújult magyar felsőoktatás

Versenyképes és vonzó a megújult magyar felsőoktatás

6 órája
Versenyképes és vonzó a megújult magyar felsőoktatás

Versenyképes és vonzó a megújult magyar felsőoktatás; már második éve több mint 90 ezren nyernek felvételt a felsőoktatási intézményekbe - mondta a kulturális és innovációs miniszter csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.
 

 

Hankó Balázs közölte, hogy idén 90 334 jelentkezőt vettek fel valamelyik egyetemre vagy főiskolára.

Hangsúlyozta: 

büszke arra, hogy minden második felvett hallgató olyan területre nyert felvételt, amely kiszolgálja a magyar gazdaság igényeit. Ilyen terület a műszaki, a természettudományi, a mérnöki, az informatikai, az agrár-, az orvos- és egészségtudományi, valamint a pedagógiai.

A pedagógiai szakokra az idén csaknem 13 ezer embert vettek fel, kétszer annyit, mint 2022-ben - tette hozzá a miniszter.

Hankó Balázs örömtelinek nevezte, hogy folyamatosan nő a 30 év felettiek aránya a felvettek között, már minden ötödik hallgató ebbe a korcsoportba tartozik, ez azt is jelenti, hogy egyre többen tanulnak tovább a munka mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.