Hírzóna

Vége a kánikulának, ekkor jön a lehűlés

Vége a kánikulának, ekkor jön a lehűlés

4 órája
Fotó: Szeged Ma/Márton Andrea
Vége a kánikulának, ekkor jön a lehűlés

Várva várt hidegfront vet véget a kánikulának a hét közepén, ami felfrissülést hoz az elmúlt hetek tikkasztó hősége után, és országszerte lehűlés várható.

Fotó: Szeged Ma/Márton Andrea. 

 

A Hungaromet előrejelzése szerint Nyugat felől fokozatosan közeledik a magasban a hűvösebb légtömeg, ám érezhetően csak a hét közepén éri el a Kárpát-medencét. A kedden érkező hidegfront hatására megnövekszik a csapadékhajlam is, így eleinte elszórtan, majd több helyen kell záporok, zivatarok kialakulására számítani. A hőség mindenütt mérséklődik, az éjszakák pedig igazi felfrissülést hoznak majd. A hét második felére kissé csökken a csapadékhajlam, és ismét melegedés kezdődik, de ez jelenleg nem tűnik markánsnak.

Elszórt záporra, zivatarra már hétfőn is lehet számítani, főként a nyugati határszélen, a középső országrészben és délkeleten. Jelezték, 

nagyobb területen megélénkül az északi szél a Dunántúlon, sőt néhol erős, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul. Késő estére 21 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Az előrejelzés szerint a záporok, zivatarok legkésőbb éjfélre megszűnnek, ezzel együtt éjszaka jelentősen csökken a felhőzet, reggelre nagy területen kiderül az ég. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 16 és 23 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hűvösebb lesz.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.