Hírzóna

Történelmi rekordot döntött a Budapesti Értéktőzsde

Történelmi rekordot döntött a Budapesti Értéktőzsde

2024. július 4., csütörtök
Történelmi rekordot döntött a Budapesti Értéktőzsde

Az elmúlt hónapokban bombaformát mutatott a magyar tőzsde, ma pedig megint rekordot döntött. A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest - írja a Világgazdaság.

 

 

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 613,11 pontos, 0,85 százalékos emelkedéssel 72 351,87 ponton, újfent történelmi csúcson zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 5,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 18 forinttal, 0,61 százalékkal 2948 forintra erősödött 607,0 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 205 forinttal, 1,14 százalékkal 18 120 forintra nőtt, forgalmuk 3,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,19 százalékkal 1044 forintra csökkent, forgalma 83,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 110 forinttal, 1,15 százalékkal 9645 forintra emelkedett, a részvények forgalma 624,2 millió forintot ért el. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 6523,55 ponton zárt csütörtökön, ez 32,7 pontos, 0,5 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva. 

Czibere Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde felülteljesített a európai tőzsdékhez képest.

A forgalom rendkívül alacsony volt, miután az amerikai tőzsdék zárva voltak csütörtökön a függetlenség napi nemzeti ünnep miatt, és ez meglátszott a forgalom alakulásán.

Érdemes megemlíteni, hogy az elmúlt hónapokban bombaformát mutatott a magyar tőzsde, tavaly decemberben a BUX első alkalommal zárt hatvanezer pont felett, aztán december végén átlépte a 61 ezres szintet, azóta pedig sorra dönti a rekordokat: előbb idén április közepén áttörte a 67 ezres határt, a hónap végén pedig 68 ezer felett zárt. A 69 ezres határt májusban lépte át, majd júniusban megugrotta a 70 ezres küszöböt is, az elmúlt hetekben pedig folyamatosak a csúcsdöntések.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.