Hírzóna

Több mint 1,8 milliárdos támogatást kaptak az önkéntes tűzoltó-egyesületek a Magyar falu programban

Több mint 1,8 milliárdos támogatást kaptak az önkéntes tűzoltó-egyesületek a Magyar falu programban

3 órája
Fotó: Pinterest
Több mint 1,8 milliárdos támogatást kaptak az önkéntes tűzoltó-egyesületek a Magyar falu programban

A kormány több mint 1,8 milliárd forint értékben támogatott önkéntes tűzoltó-egyesületeket az elmúlt több mint négy évben a Magyar falu programban működő Falusi Civil Alapon keresztül - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Győr-Moson-Sopron vármegyei Téten, a helyi tűzoltó-egyesület megalakulásának 150. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.
 

Fotó: Pinterest. 

 

Gyopáros Alpár, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, hozzátette: ebből az összegből az egyesületek bővíthették, felújíthatták vagy kialakíthatták szertárjaikat. Gépjárművet vásárolhattak, cserélhettek le, eszközparkot fejleszthettek és rendezvények költségeit számolhatták el.

Kiemelte: 

amíg lesz Magyar falu program, addig lesz Falusi Civil Alap, és amíg lesz Falusi Civil Alap, addig az önkéntes tűzoltó-egyesületek pályázati igényei ugyanolyan prioritást fognak élvezni, mint az elmúlt években.

Gyopáros Alpár elmondta, hogy az önkéntes tűzoltók a főállásuk mellett, a szabadidejüket feláldozva dolgoznak, sok esetben pénzt is áldoznak arra, hogy megvásárolják felszereléseiket vagy versenyekre utazzanak. A kormánybiztos átadta az egyesületnek a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat díszoklevelét, amelyet a 150. évforduló alkalmából adományoztak a szervezetnek.

Tét Város Tűzoltó Egyesülete 1874. május 14-én alakult meg 24 emberrel Téti Önkéntes Tűzoltó Egylet néven. Napjainkban tűzoltási és műszaki mentési feladatokat látnak el önálló beavatkozóként Tét mellett Mórichidán, Gyarmaton, Szerecsenyben, Gyömörén, Árpáson, Csikvándon, Rábaszentmiklóson és Győrszemerében. E kilenc településen több mint hétezren élnek. A szervezetnek jelenleg 63 tagja van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.