Hírzóna

Több embert agyonlőttek Daruvár idősotthonában

Több embert agyonlőttek Daruvár idősotthonában

Elsőként saját édesanyjával végzett

2 órája
Fotó: Héjja Anett
Több embert agyonlőttek Daruvár idősotthonában

Legalább öt ember meghalt, három pedig megsebesült a közép-horvátországi Daruvár idősotthonában hétfőn, miután egy fegyveres férfi behatolt az épületbe és lövöldözni kezdett - jelentette a horvát köztelevízió.

 

A helyi média értesülései szerint a férfinak sikerült elmenekülnie, de a rendőrség az idősotthontól nem messze található kávézóban elfogta és őrizetbe vette.

A Jutarnji List napilap és az N1 helyi tévécsatorna egyaránt úgy tudja, hogy az elkövető egy 1973-as születésű veterán, aki az 1990-es években lezajlott délszláv háborúban is harcolt. 

Elsőként az otthonban lakó édesanyját ölte meg, a további négy áldozat pedig egyelőre tisztázatlan körülmények között vesztette életét és az otthon további lakói, illetve a dolgozói közül kerültek ki.

A három sebesültet kórházba szállították, egyikük állapota súlyos.

A rendőrség megkezdte az eset kivizsgálását és egyelőre nem közölt további részleteket sem a lövöldözés körülményeiről, sem az elkövetőről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.