Hírzóna

Számtalan intézkedést vezetett be a kormány a családok megsegítéséért

Számtalan intézkedést vezetett be a kormány a családok megsegítéséért

2024. július 12., péntek
Számtalan intézkedést vezetett be a kormány a családok megsegítéséért

Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztériumban parlamenti államtitkára olyan példákat is bemutatott a közösségi oldalára feltöltött videójában, amelyekből kiderült, hogy az intézkedések milyen eredményeket értek el.

 

„Az elmúlt években több mint 30 olyan intézkedést vezetett be a kormány, amellyel segítette a családalapítást, a gyermekvállalást és a gyermeknevelést” – hívta fel a figyelmet Zsigó Róbert. A Kulturális és Innovációs Minisztériumban parlamenti államtitkára olyan példákat is bemutatott a közösségi oldalára feltöltött videójában, amelyekből kiderült, hogy az intézkedések milyen eredményeket értek el.

A 2011-ben történt családbarát fordulat óta 178 ezer gyerekkel több született meg, mint anélkül született volna

– emelte ki Zsigó Róbert.

A kormány újra visszaállította a 3 éves gyest. A családi adó- és járulékkedvezményt a kiskorú gyermeket nevelő családok 95 százaléka veszi igénybe. Közel 60 ezer négy vagy több gyermekes édesanyának nem kell személyi jövedelemadót fizetnie. Több mint duplájára, 66 ezerre nőtt a bölcsődei férőhelyek száma, ezzel is segítve a kisgyermekes anyák munkába állását. Eddig még soha nem jutott ennyi gyerek ingyenes tankönyvhöz, kedvezményes étkezéshez, táborozáshoz, mint most – sorolta az államtitkár. 

„Már közel 250 ezer család jutott ingatlanhoz, vagy bővítette otthonát a csok és a csok plusz segítségével, a gyermekes családok életszínvonalát jelentősen növelték a 2010 óta bevezetett támogatások” – hívta fel a figyelmet Zsigó Róbert. Hozzátette: az otthonfelújítási programmal 370 ezer család otthona újult meg. A Babaváró program 245 ezer család életét segítette.

Mi továbbra is a családokért dolgozunk. Ezekben a háborús időkben is megvédjük, sőt bővítjük a családtámogatásokat, megvédjük a magyar családok békéjét és biztonságát

– jelentette ki az államtitkár.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.