Hírzóna

Országos átlag felett nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Országos átlag felett nőtt a kiskereskedelmi forgalom

A gyógyszer- és illatszerüzletek pörögtek a legjobban

Kovács György
2024. július 5., péntek
Országos átlag felett nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Országosan a kiskereskedelmi forgalom 3,6 százalékkal bővült májusban, a régiónk azonban ennél is nagyobb mértékben bővült. 

 

 

A KSH adatai szerint Csongrád-Csanád vármegye kiskereskedelmi forgalma több mint 56 milliárd forintot tett ki, amely 4,6 százalékkal magasabb az egy évvel korábbihoz képest. Régiónkon belül az összértékkel és a bővüléssel is második helyezettek lettünk. Bács-Kiskun vármegye több mint 70 milliárdos forgalmával 4,7 százalékkal bővült. Békés vármegye meghaladta a 39 milliárdot, amivel szintén országos átlag felett bővült, 4,1 százalékkal.

 

A gyógyszer- és illatszerüzletek pörögtek a legjobban

Országosan az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 6,3%-kal bővült. Az élelmiszer-kiskereskedelem 75%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 6,8, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 4,6%-kal növekedett.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 1,8%-kal emelkedett. Az eladások volumene a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 8,1, a használtcikk-üzletekben 6,0, a bútor-, műszakicikk-üzletekben 1,2%-kal nőtt, a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben nem változott, míg a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 2,3, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 3,0%-kal csökkent.

Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 7,9%-kal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 3,2%-kal bővült.

Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 0,7%-kal mérséklődött.

A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 5,2%-kal nőttek.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.