Hírzóna

Nem szabadulunk a hőségtől, marad a riasztás

Nem szabadulunk a hőségtől, marad a riasztás

3 órája
Nem szabadulunk a hőségtől, marad a riasztás

Az országos tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan péntek 0 órától vasárnap 24 óráig fenntartja a hőségriasztást, azonban azt harmadfokról másodfokra módosítja.

 

Felhívta a figyelmet, hogy a folyamatos melegben fokozódik szervezetünk terhelése, ezért fontos, hogy a lehető legelővigyázatosabbak legyünk a meleg napokon. Fogyasszunk minél több vizet, teát, szénsavmentes üdítőt. Aki gyógyszert szed, figyeljen oda a készítmények megfelelő tárolására. A hűtést nem igénylő gyógyszereket is 25 fok alatt vagy a hűtőben tárolják.

Akik a szabadságukat vízparton töltik, kerüljék a déli órákban a napozást, hűtsék le magukat, mielőtt a vízbe mennének, illetve felhevült testtel semmiképpen ne ugorjanak a vízbe. Mindezek mellett ajánlatos naponta több órát légkondicionált, hűtött helyiségben tartózkodni, de a hőfokot ne állítsuk 27 foknál hűvösebbre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.