Hírzóna

Megkönnyítik az állami támogatások mellé felvehető hitelek áttekinthetőségét

Megkönnyítik az állami támogatások mellé felvehető hitelek áttekinthetőségét

Állami támogatásból fejleszt új funkciót a piacvezető lakáshirdetési portál

3 órája
Megkönnyítik az állami támogatások mellé felvehető hitelek áttekinthetőségét

Már több mint 100 ezren használták az ingatlan.com által a lakosság számára indított online hitelezési platformot, amelynek a fejlesztéshez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal 286,824 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá - közölte az ingatlan.com Zrt. az MTI-vel.

 

Hozzátették, hogy a projekt összköltségvetése 493,516 millió forint volt.

Balogh László, az ingatlanhirdetési portál vezető gazdasági szakértője az MTI-nek elmondta, hogy a hitelezési platformon 10 bank hitelajánlatait hasonlítják össze. A szakember úgy vélte, ez az oldal az ingatlan vásárlásában gondolkodók számára kézzelfogható segítséget ad, hiszen itt 

az érintettek a lehetséges állami támogatások - például: csok plusz, Babaváró hitel - figyelembevételével együtt tudják kiválasztani a számukra legmegfelelőbb finanszírozást. 

Ráadásul 3 bank a megadott adatok alapján már tud előminősítést is végezni.

A közlemény szerint a fejlesztés eredménye egy komplex, bankfüggetlen, algoritmus-alapú, elektronikus lakossági hitelezési platform lett; a Hitelintéző célja, hogy a hitelfelvevők több bank ajánlatát megismerve kiválaszthassák a számukra legkedvezőbb árazású jelzáloghitel-támogatás kombinációt, és azt gyors és kiszámítható online folyamaton keresztül érhessék el.

A bankok számára pedig ez a lehetőség jelentősen megkönnyíti a más pénzintézetnél számlavezető ügyfelek elérését.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az ingatlan.com Zrt. nettó árbevétele tavaly 5,3 milliárd forint, egy évvel korábban pedig 4,1 milliárd forint volt. A cég 2023-ban 2,27 milliárd forint nyereséggel zárt, 2022-ben pedig 1,52 milliárd forint volt az adózott eredménye.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.