Hírzóna

Marad a kánikula, de néhol megérkezik a hűsítő eső + videó

Marad a kánikula, de néhol megérkezik a hűsítő eső + videó

Kibédi Péter
2024. július 14., vasárnap
Marad a kánikula, de néhol megérkezik a hűsítő eső + videó

Vasárnap délután és egész hétfőn is napos idő várható ezt csak néha törik meg fátyol- és gomolyfelhők. A jövőhét további részében is napos, meleg idő várható, néhol zivatarokkal, a hőség a hét elején tetőzik – tájékoztat a HungaroMet.

 

Vasárnap a Dunától keletre és délen erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és nagyobb számban arrafelé kell számítani záporokra, zivatarokra. Éjjel egyre kevesebb helyen, míg hétfőn már csak helyenként fordulhat elő zápor, zivatar.

Vasárnap a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 19 és 25 fok között alakul,

 helyenként nyugaton és északkeleten ennél pár fokkal alacsonyabb értéket is mérhetünk.

Jövőheti időjárás

Hétfőn is Napos időre számíthatunk általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Helyenként zápor, zivatar előfordulhat, utóbbiakhoz erős, esetleg viharos széllökés is társulhat. Zivataroktól függetlenül délutánra legyengül a szél. 

A legmagasabb hétfői nappali hőmérséklet 32-39 Celsius-fok között várható.

Kedden a sok napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. A délkeleti, déli szél lassanként északira, északnyugatira fordul, és több helyen megélénkül. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A keddi hőmérséklet hajnalban általában 20-26 Celsius-fok között várható. Délutánra többnyire 35-41 Celsius-fok közé melegszik fel a levegő, tetőzik a forróság.

Szerdán a sok napsütés mellett szintén erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani elszórtan záporral, zivatarral. Legkisebb eséllyel az Alpokalján fordulhat elő csapadék. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északi szél, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A szerdai minimum-hőmérséklet 20-26 Celsius-fok között várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 31-39 Celsius-fok között várható.

Csütörtökön napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, amelyekből helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Az északkeleti, északi szél időnként megélénkül, de a zivatarokat erős, viharos lökések is kísérhetik. Csütörtök hajnalban 17-25, délután 31-38 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés valószínű, de elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Többfelé megélénkül az északkeleti, északi szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. Péntek hajnalban 17-25, délután 30-36 Celsius-fokra van kilátás.

Szombaton napos idő valószínű a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett, csupán néhol fordulhat elő zápor, zivatar. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkülhet. A szombati hőmérséklet hajnalban 15-23, délután 30-36 Celsius-fok között várható.

Vasárnap a megnövekvő fátyol- és gomolyfelhőzet mellett sok napsütés valószínű. Elszórtan lehet számítani záporok, zivatarok kialakulására. Az északi szelet egyre többfelé kísérhetik élénk, erős lökések. A vasárnapi hőmérséklet hajnalban 13-23, délután 30-36 Celsius-fok között várható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Oláh Tibor)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.